English Romana

    

Informatii inmatriculari auto Bucuresti

 

Comunicat Presa DRPCIV / 27.07.2016

Modalitățile de plată a taxelor pentru eliberarea permiselor de conducere de către S.P.C.R.P.C.I.V. al mun. București

Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere deînmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament, mandat poștal sau în numerar.

 

Plata în numerar a acestor servicii nu se mai face prin casieriile CEC Bank. 

1) Plata se poate face on-line în sistem internet banking, dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul deschis de către Instituția Prefectului Municipiului București, astfel:

- pentru contravaloarea tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor deconducere, în contul

IBAN: RO76TREZ705502601X009835;

Pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații: CNP-ul și numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN (conturile indicate mai sus, în funcție de serviciul solicitat), codul fiscal al Instituției Prefectului Municipiului București – CUI 4267125, suma și tipul de documentepentru a cărui contravaloare se încasează plata.

2) Plata în numerar se poate face:

  • pentru documentele emise de Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor București:

la ghișeele serviciului din Șoseaua Pipera nr. 49 sector 2;

- la casieriile unităților Trezoreriei Statului Sector 5 din  Bd. Naţiunile Unite nr. 6-8 și Calea 13 Septembrie nr. 226, bl. V54;

- ca element de noutate, contravaloarea permisului de conducere (în valoare de 68 de lei) poate fi plătită și la punctul de lucru deschis special în Șoseaua Pipera nr. 49 sector 2 de către Trezoreria Statului Sector 5.

  • prin mandat poștal: la orice oficiu sau agenţie a operatorului naţional de servicii poştale.

 

IMPORTANT!

Având în vedere că pentru confirmarea tranzacției efectuate prin internet banking este nevoie de mai mult de 24 de ore, pentru documentele care se eliberează în aceeași zi în care se depune cererea (pașaportul simplu temporar, permis de conducere etc.), recomandăm cetățenilor să utilizeze modalități deplată a taxelor care permit dovada plății la momentul depunerii cererii.

 

Program încasare taxe permise de conducere  la casieriile unităților Trezoreriei Statului Sector 5 din  Bd. Naţiunile Unite nr. 6-8 și Calea 13 Septembrie nr. 226, bl. V54:
Luni, marți, joi și vineri: 08:30-16:30
Miercuri: 08:30-18:30

 

Program încasare taxe permise de conducere la punctul de lucru deschis în Șoseaua Pipera de către Trezoreria Statului Sector 5:
Luni, miercuri, joi și vineri: 08:30-16:30
Marți: 08:30-18:30

 

Program încasare taxe la ghișeele Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor București, din Șoseaua Pipera nr. 49 sector 2, pentru documentele emise de acesta:
Luni, miercuri, joi și vineri: 08:00-16:30
Marți: 08:00-18:30

 

ATENȚIE!!!
Pentru celelalte județe este necesar să consultați site-urile publice al Instituției Prefectului.

 

*Comunicatul de presa este preluat de pe site-ul DRPCIV.ro si poate fi accesat aici