Informatii utile drepturi


Nu știți cum să gestionați dosarul de daune sau nu aveți timp pentru aceasta? Aveți întrebări sau obiecții privind pagubele constatate? Vreți să vă asigurați că propunerile inspectorului de daune sunt cele mai bune?

3.1. Aveţi dreptul de a solicita serviciile unui consilier de daune (pe care il puteti gasi la multe ateliere de reparatii), ales chiar de dumneavoastră! La cerere, acesta poate gestiona dosarul dumneavoastră de daune şi vă poate consilia cu privire la documentele ce trebuie depuse la dosarul de daună, ținându-vă la curent cu desfășurarea lucrărilor de reparații!

3.2. Calitatea reparațiilor şi a pieselor folosite în reparații, precum şi siguranța în trafic contează! Spre exemplu: consilierul de daune ales poate solicita menționarea opoziției sale în procesul verbal de constatare a avariilor, atunci când nu este de acord cu o soluţie tehnologică adoptată de inspectorul de daune. De asemenea, la terminarea reparaţiei, vă poate ajuta să verificaţi devizul de lucrări!

3.3. Atenție! Multe din reprezentanţele auto din România ale producătorului vehiculului avariat/ distrus oferă servicii de consiliere gratuite! Puteți apela suplimentar și la aceste servicii!