Membru OICA

Parteneriat OICA

APIA este membru al Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile – OICA (www.oica.net) cu statut de membru corespondent din decembrie 1995, devenind de la 1.07.1996 al 20-lea membru plin al celui mai important forum international al automobilului.

Sedinta Adunarii Generale a OICA din toamna anului 1997 s-a tinut la Bucuresti, avand APIA drept gazda. Cu aceasta ocazie au fost prezente la Bucuresti precum si la deschiderea oficiala a Salonului Auto, unele dintre cele mai proeminente personalitati ale lumii de astazi a automobilului.

In luna mai 1998, ca urmare a alegerilor pentru noua conducere a OICA desfasurate cu ocazia Adunarii Generale de la Paris, domnul Paul Schiaucu – presedintele APIA, a fost ales in importanta functie de Vicepresedinte al Organizatiei, calitate pe care a detinut-o pana in anul 2002.

Incepand cu anul 2012, APIA a devenit si membru cu drepturi depline a ACEM – Asociatia Constructorilor Europeni de Motocicluri (www.acem.eu), principala oragnizatie de reprezentare a intereselor acestei industrii pe langa structurile Uniunii Europene.

APIA a obtinut din partea OICA acordarea statutului de Salon International pentru Salonul Auto Bucuresti si implicit inscrierea in Calendarul oficial al saloanelor internationale, incepand cu editia 1997. La fel ca si alte mari saloane auto din lume, Salonul Auto de la Bucuresti – SIAB are statutul international o data la fiecare doi ani.

Prima editie internationala a Salonului a avut loc intre 3 – 12 octombrie 1997. Incepand cu editia din 2009, datorita problemelor economice care au afectat in mod dramatic piata auto, SIAB a fost reprogramat succesiv, fiind reluat in martie 2018, dupa 11 ani de pauza.